VLUCHTELINGEN EN EEN VAKANTIE OP LESBOS

Overweegt u een vakantie naar het eiland Lesbos?

U twijfelt? En stelt de vraag "kunnen wij wel naar deze bestemming?" mede door alle meestal negatieve berichtgevingen over vluchtelingen in kranten, op TV etc.?

U vreest wellicht op vakantie dagelijks geconfronteerd te worden met 'al' die mensen op de vlucht?

Een volmondig ja van ons, 'ja, kom gerust', net als de mensen die jaarlijks bij ons verblijven en regelmatig weer terugkomen. Eenmaal hier, verbaast men zich over de werkelijke situatie die men aantreft; rust, stilte, zee, alles natuur!

Tsja, er zijn zeker vluchtelingen op dit eiland!
Waar? Vanzelfsprekend in kamp Moria vlakbij de hoofdstad Mytilini en rond de haven in deze stad.  Maar ook bij Lidl net buiten Mytilini waar ook vluchtelingen gewoon hun boodschappen doen. Zo is hier de feitelijke dagelijkse gang van zaken. In tegenstelling tot toeristen willen de vluchtelingen juist van het eiland af, zij zijn immers op doorreis en zeker niet van zins om dit grote eiland te gaan verkennen.
Image
In Nederland heeft men nauwelijks een idee van de grootte van Lesbos, het is niet à la een Waddeneiland waar bijna iedereen elkaar kent en direct weet wat waar gebeurt. Bedenk dat dit eiland exclusief de 2 enorme binnenbaaien zo groot is als de provincie Noord Holland met gebergten tot 1000 meter hoog. Vanuit onze stek naar het vliegveld is al bijvoorbeeld 100 km.

Kom gerust voor een zorgeloze vakantie naar dit eiland met uitgestrekte bossen, olijfgaarden, maanlandschappen  en vooral rust ……juist ver van alle besognes op het wereldtoneel. Overtuig jezelf, proef en ervaar het warme welkom van de altijd gastvrije Grieken, geniet van alles wat Griekenland en Lesbos zo bijzonder maakt!