Image
Image
Image

SKALA ERESOU EN ERESOS

In het zuidwesten van het eiland Lesbos ligt Skala Eresou, het kustplaatsje van het 4 km noordelijker gelegen Eresos, het geboortedorp van de lyrische dichteres Sappho. 

Veel van de bewoners uit Eresos verhuizen in het voorjaar naar beneden de kambos in of naar Skala aan zee, waar ze tot november blijven, om daarna de winter weer boven in het dorp door te brengen.

Skala Eresou is een gezellig dorp met een schitterend zandstrand van 2,5 km lang met volop tavernes, cafés en barretjes met wifi langs het strand en in het dorp. Hier bevinden zich ook  souvenirwinkeltjes, een slager, bakker, banketbakker, wat kruideniers, een apotheek, boeken-kranten winkel en er zijn volop verse groenten en fruit direct van het  land verkrijgbaar.

Mogelijkheden voor het huren van een auto-en scooter/brommer of fiets.
Een periptero (de kiosk) en een pinautomaat ontbreken vanzelfsprekend niet.
Pak in het hoogseizoen een film in de openluchtbioscoop, elke avond draait er een andere film.

In de maand augustus is het in Skala gezellig druk, met name met Grieken die hier jaar in jaar uit terug komen om hun vakantie bij familie door te brengen.

Het dorp Eresos (boven) heeft een gezellig dorpsplein met enkele restaurantjes, barretjes en diverse kruideniers-en groentewinkeltjes, bakkers, een slager, een gemeentehuis en een bibliotheek.
Image
Image
Image
Image